Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Rooney in de getuige: – Het was ongemakkelijk

Wayne Rooney heeft dinsdag getuigd in de zogenaamde “Wagatha Christie”-zaak, waar de rechtbank zal beslissen over de rechtszaak van Rebecca Vardy tegen Colin Rooney.

De twee vrouwelijke voetballers zijn in conflict sinds Colin Rooney Rebecca Vardy beschuldigd Om verhalen naar The Sun te lekken.

De vrouw van Wayne Rooney vermoedde dat de vrouw van Jamie Vardy de bron was van verschillende persberichten en liet haar een val op Instagram achter door verschillende nepverhalen te posten die alleen zichtbaar waren voor Rebecca Vardy. Dat is tenminste de bewering van Colin Rooney – en die bewering staat centraal in het lopende proces.

Vraag om met Vardy te spreken

Dinsdag was het de beurt aan Wayne Rooney om te getuigen.

Hij zei onder meer dat de Engelse manager en assistent-manager hem hadden gevraagd om met Jamie Vardy te praten over zijn vrouw Rebecca. De nationale ploegleiding wilde dat Rooney, als aanvoerder van het team, Vardy zou vragen “zijn vrouw te vragen te kalmeren en geen onnodige en onsportieve zaken ter sprake te brengen”.

Hugh Tomlinson, de advocaat van Rebecca Vardy, merkte toen op dat Vardy niet echt aan het dansen was rond de tafels, en vroeg hem om in te gaan op de bewering dat ze moest kalmeren.

– Er was veel negativiteit in de media die de spelers en de coach van het nationale team niet wilden, dus hij vroeg me of ik met Jimmy kon praten en dat deed ik. “Ik denk dat er verschillende problemen waren met Rebecca waarover de teamleiders me hebben gevraagd om met Jimmy te praten”, antwoordde Rooney. Sky News.

READ  - Ik heb staalcontrole - NRK Sport - sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

– Hij voegde eraan toe dat het natuurlijk ongemakkelijk voor me was.

zal niet meedoen

Tomlinson suggereerde toen dat Rooney nooit zo’n gesprek met Jamie Vardy had gehad.

– Ik zit hier onder ede, ik heb 100 procent met meneer Vardy over de situatie gesproken. Zijn beslissing was of hij het aan zijn vrouw wilde doorgeven.

Rooney werd ook gevraagd naar zijn relatie met The Sun.

Op persoonlijk vlak heb ik nog nooit met verslaggevers van The Sun gesproken, zei hij.

Rooney zei later dat hij niet geïnteresseerd is in sociale media en niet betrokken wil zijn. Volgens Rooney sprak hij pas in 2017 met Colin over de Instagram-lekken en daarna nog een keer in 2019.

Hij voegde eraan toe dat hij niet op de hoogte was van het “onderzoek” van zijn vrouw voorafgaand aan de publicatie door Colin Rooney van de beschuldiging tegen Rebecca Vardy.

Toen vroeg Hugh Tomlinson aan Rooney waarom hij geen contact had opgenomen met Jamie Vardy over de situatie.

Waar: Rebecca en Jamie Vardy zijn dinsdag samen naar de rechtbank gestapt. Foto: Hannah McKay/Reuters/NTP

Jimmy was een teamgenoot van het nationale team. Hij is niet iemand met wie ik buiten het voetbal bijzonder goede vrienden ben geweest. “Ik dacht niet dat het aan mij lag”, antwoordde Rooney.

Schok voor mijn vrouw

Tijdens de laatste hoorzitting voordat de rechtbank een lunchpauze nam, was het de advocaat van Colin Rooney, David Sherburne, die Wayne Rooney ondervroeg.

Hij vroeg het voetbaldossier om het gesprek met Jamie Vardy te verdiepen, wat Rooney deed.

– Ik denk dat niemand in de rechtbank wil zijn. Voor mij en mijn vrouw… we willen niet voor de rechtbank komen. Ik heb mijn vrouw echt zien worstelen met wat er al 2-2,5 jaar aan de hand is. Ik werd een andere moeder, een andere vrouw. Het was erg pijnlijk voor mijn vrouw, zei Ronnie.