Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Rudy Giuliani – Ledet utspekulert plan

NEW YORK (Dagbladet): VS verlaten president hevder stadig op valget i 2020 ble stjålet fra ham. Til tross voor utallige runder i rettsapparatet, omtellinger en gjennomganger, er det fortsatt ikke funnet noen bevis for omfattende valgfusk.

6. januari i fjor gikk Trump-tilhengere til et dødelig angrep på Kongressen for å forsøke å stanse sertifiseringen door Joe Biden som landets neste president.

En speciaal voor de Kongressen gransker nå denne hendelsen. De samler nå inn enorme mengder met informasjon fra vitner en dokumenter, og de kommer stadig flere detaljer som foregikk i dagene før det voldelige angrepet.

Ik HARDT VR: Donald Trumps advocaat, Rudy Giulianie, etterforskes. Føderale agent ransaket op 28 april boligen en kontoret hans.
meer

Centrale rol

En sentral skikkelse er Trumps advokat, Rudy Giuliani. Han var den som snakket mest offentlig for presidenten etter valgnederlaget. Han forsøkte å få omgjort valgresultatet via rettsapparatet, en han talte på Trumps store demonstraties in Washington DC like for angrepet mot Kongressen.

I tillegg viser det seg nå at han skal han ha koordinert en utspekulert plan for å finne og plassere “alternative” valgmenn i avgjørende delstater for å forsøke å få resultatet til å if gårom i had tapelge favs CNN og Washington Post.

Etter at amerikanske velgere har sagt sitt, er det et valgmannskollegium bestående av valgmenn fra de ulike delstatene, som så stemmer basert på folkemeningen. Det trengs meer dan 270 stemmer fra valgmannskolleget voor de president van åbli.

SVETTEN RENNER: Trumps pleitbezorger Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen op det rant over på sosiale medier. Video: AP
meer

Trump-vennlig

Ifølge CNN en Washington Posts opplysninger skal Giuliani ha koordinert en omfattende plan for å få innsatt Trump-vennlige valgmenn i sju avgjørende delstater, som Trump hadde tap, til avstemningen 14. desember 2020.

READ  Elon Musk onthult dat hij het Asperger-syndroom heeft

Dette skal ha vært en sentral del av planen for å få omgjort valgresultatet i forkant av sertifiseringen i Kongressen 6. januari. Planen omfattet blant annet at Trump-kampanjen fylte op met sine tilhengere i delstatsforsamlingene, sikret seg møterom hvor de kunne møtes. I tillegg sirkulerte de falske sertifiseringer, som seinere ble sent til det amerikanske nasjonalarkivet.

Offentlig oppfordret bare Trump en noen av hans nærmeste rådgivere til “alternative” valgmenn in Pennsylvania, Georgia, Michigan, Arizona, Wisconsin, Nevada en New Mexico. Men i kulissene koordinerte Giuliani en Trump-leiren aktivt for å få dette til, skriver CNN.

Trumps alternative valgmenn samlet seg helt åpent, en Giuliani sa offentlig at det var helt nødvendig en passend. Grote republikanere skal imdlertid ha nektet å bli med på planen, skriver Washington Post.

Stad omgjøre

Ideen var så at Trumps vicepresident, Mike Pence, skulle få en mulighet til stanse eller utsette sertifiseringen i Kongressen.

Trumps valgkamprådgiver, Boris Epshteyn, sier til avisa at han deltok en telefonmøter med blant annet Giuliani voor å diskutere valgmennenes deltakelse.

– Dette var fullstendig sammenfallende med den totale innsatsen for å få resultatet sendt tilbake til delstatene. Med omfattende valgfusk over hele landet, det tolvte grunnlovstillegget en loven for opptelling av valgmannsstemmer, var det viktig å ha alternative valgmenn tilgjengelig når en utfordring mot delstatens valgmannk epskolleg, Washington Post.

SLAK: Rudy Giuliani houdt een nieuw minneverdig verhaal onder en minnemarking for terrorangrepene på World Trade Center 11. septemeber 2001. Video: Real America’s Voice/AP.
meer

Tirsdag denne uk ble både Epshteyn en Giuliani stevnet til vitne for 6. januarkomiteen.

READ  - Het betekent veel - Cultuur en Entertainment NRK

Leder voor komiteen, demokraten Bennie Thompson, zaterdag tot journalist bij de gransker om de hele var en grote konspirasjon hvor også Det hvite hus var betrokkenrt i utviklingen av disse falske valgmennene.

– Det er en bekymring, sa Thompson.