Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Ryder versloeg de tegenstander drie keer

Bekijk de situatie in het videovenster hierboven!

In de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné op vrijdag kookte Juan Sebastian Molano in het hoofdveld.

Met nog zo’n tien kilometer te gaan op de weg naar de finish in Gap, lieten televisiebeelden de Colombiaan zien die op een wielrenner naar Hugo Page reed. Eerst probeert hij de man in het groene shirt te raken, voordat hij dichtbij komt en nog een treffer op de pagina afvuurt.

Op de helikopterfoto’s leek Paige kalm na de gevechten, terwijl zijn Emirates-teamgenoot zijn arm om Molano sloeg om hem te kalmeren.

Deense TV 2 Het heeft ook een video van Molano’s hitpagina nadat het klaar is (!):

Versla de tegenstander voor de derde keer – na het einde

– Ik dacht dat ik voor hem reed, maar dat was helemaal niet zo. Niet omdat mijn 20-jarige mij dat kan aandoen. Hugo Page zegt dat hij gek is sporza.

Het UAE Emirates-team bevestigt de uitsluiting van Molano uit de race.

“Uiteindelijk was het snel en intens, en in het heetst van de wedstrijd maakte ik een verschrikkelijke fout. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Hugo Page en alle andere renners voor wat er is gebeurd. Ik begrijp waarom ik niet gekwalificeerd ben en kan alleen maar zeggen dat het me spijt en hiervan wil leren, zegt Molano in Verklaring van het team.

Molano was niet bescheiden in de interviews direct na afloop.

– Ik heb al vanaf het begin problemen met hem. Door hem viel ik de eerste dag op de grond. De volgende dag vertelde ik hem dat hij het niet kon. Vandaag, toen er nog tien kilometer over was en ik 80 kilometer per uur reed, wisselde hij van rijstrook. Ik ging door in dezelfde geest, en ik kwam over. Ik weet dat wat ik deed niet goed was, maar mensen begrijpen me. “Deze man heeft al eerder mijn keel opgestoken”, vertelde Molano aan de Deense TV 2.

READ  Noorse ijshockeyvrouwen streden tegen Zweden

Molano eindigde de etappe door de sprint op het centrale plein te winnen en eindigde als zevende, voor Edvald Poisson Hagen.

Er was een gebroken overwinning op het podium. In de race rende de Franse Boasson-Hagen-teamgenoot Valentin Veron de rest van de eerste helft van zes man weg en rende naar de finish. Pierre Roland volgde hem op de tweede plaats.

Wout van Aart hield de gele trui aan de leiding voor de uitdagende etappe van zaterdag.

Een gebroken overwinning in het Critérium du Dauphiné