Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

School, werkweek | Kiki (15) ging tijdens de werkweek naar Nederland

Student Isobel Kiki, een van degenen die verder gingen, ging helemaal naar Nederland.

– wat doe jij?

– Ik werkte als leraar of was bij mijn tante die leraar is op vrijdag en maandag, en op donderdag en dinsdag en woensdag werk ik bij mijn oom in het Formule 1 Centrum in Utrecht.

– Waarom heb je voor die specifieke baan gekozen?

– Ik heb voor die banen gekozen omdat ik zo niet hoef te zijn, maar ik vind het interessant om te zien hoe het in andere banen gaat dan die ik ken.

– Het is heel interessant om te zien hoe het er in andere landen dan Noorwegen aan toe gaat, vooral op scholen.

– Hoe heb je de kans gekregen om daar te werken?

– Ik werk niet in Noorwegen omdat ik, zoals ik al zei, goed bekend ben met het werk dat mijn familie vanuit Noorwegen doet, dus besloot ik naar Nederland te gaan om me bij iemand te voegen die daar werkt. Ik heb het gekregen omdat mijn vader en de hele kant van zijn familie in Nederland wonen. Ik zei eerst tegen tante dat ze met haar moest werken en ze zei oké, maar ze werkt maar 3 dagen per week, dus ik bleef twee dagen bij haar en drie dagen bij mijn oom.

– Welke opdrachten krijg je?

– Meestal merk ik wat er aan de hand is en hoe alles werkt, maar ik werk vaak in de keuken met recepten, perfecte voorbeelden en opdrachten die studenten krijgen, anders merk ik vaak wat er aan de hand is.

READ  Nederlandse solowinnaar in Parijs-Roux - Christoph No. 12 - Taxivicen

– Hoe gaat het op het werk?

– Het is soms een beetje saai omdat ik niet veel kan doen zonder de juiste kwalificaties, maar de banen die ik krijg zijn erg leuk. En het is moeilijk voor mij om met ze te praten omdat de mensen hier voornamelijk Nederlanders zijn.

– Wil je erin werken als je ouder wordt?

– Ik heb er misschien aan gedacht om parttime in een Formule 1-centrum te werken, maar ik kon me niet voorstellen om als leraar te werken. Om leraar te zijn, denk ik dat je heel geduldig moet zijn, wat niet mijn sterke eigenschap is. Ik heb een doel om chirurg te worden voor iets, dus ik kon me niet voorstellen dat ik een van deze banen als een vaste baan zou hebben.

Tot slot vragen we haar of er nog tips zijn voor wie straks gaat werken.

Ze antwoordt dat haar tip voor degenen die op een werkweek gaan, is om zoveel mogelijk te proberen echte werkervaring op te doen, zodat ze het tot later in hun leven weten.