Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Slager Henrik en Philip Ingbrigtsen: – Heel ellendig

BISLETT (Dagbladet): Narve Gilje Nordås (23) liep 2,3 seconden achter op de vereiste 5.000 m waterronde toen hij om 13.15.82 in Bislet inklokte. Hij versloeg zowel Henrik als Filip Ingebrigtsen, die brak, maar was toch teleurgesteld toen hij Dagbladet ontmoette na de race.

Maakt het uit dat je Henrik en Philip hebt verslagen?

– Niets, zegt Narvi Gilji Nordus.

– waarom niet?

– Omdat ze zo slecht renden. Als ze 13.10 hadden gelopen en ik ze had verslagen, zou het geweldig zijn geweest. Maar er was geen concurrentie. Ik weet niet wat ze aan het doen waren. Zo erg zelfs dat ik zo slecht rende, wat ze deden was compleet miserabel, vertelt hij aan Dagbladet (zie video-interview hierboven).

– Wat is de reden volgens jou?

– Ik weet het niet. Ik heb ze sinds februari niet meer gesproken.

Mersili: Narvi Gilji Nordos. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Laat meer zien

De 23-jarige, die in tegenstelling tot de gebroeders Ingbrigtsen nog steeds coach is van Geert Ingbrigtsen, vult aan:

– Ik heb de afgelopen vier jaar elke dag twee sessies gehad. Geen verwondingen, lichte ziekte. Ik denk dat ze meer verwondingen en ziektes hadden. Ze zijn in een familiale setting met kinderen, echtgenotes en een heel stel. En dan zijn er misschien dingen die ik niet weet.

– Te zuur

Toen Dagbladet de “ellendige” eigenschap van Henrik Ingbergzen noemde, antwoordde de 31-jarige dat “hij noch Philippe goed genoeg zijn” wat ze donderdagavond in Bislet hebben gedaan.

Hij legt uit dat de reden voor slechte prestaties een natuurlijke oorzaak is.

– Hij was net zo bang. Ik hoopte dat ik meer vrij zou zijn van de pijn in mijn achillespees, waar ik sinds maandag mee worstelde en kreeg daarom pijnstillers. Het deed zo’n pijn dat ik het hier niet bij kon houden. Ik heb zes weken geleden sneller gelopen en heb het gevoel dat ik sindsdien trainingsstappen heb gezet, zegt hij.

Mysterieus: Narve Gilje Nordås spreekt een hard oordeel uit over de races van Filip Ingebrigtsen en Henrik Ingebrigtsen in Bislett.  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mysterieus: Narve Gilje Nordås spreekt een hard oordeel uit over de races van Filip Ingebrigtsen en Henrik Ingebrigtsen in Bislett. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Laat meer zien

– Waarom finish je met pijn terwijl Philip halverwege de race opgeeft?

Philip kwalificeert zich voor het WK over een maand. niet ik. Ik heb deze overwegingen niet te maken. Dan kan ik zulke domme dingen doen, zegt Henrik Ingebrigtsen met een glimlach.

ruïneren

Filip Ingebrigtsen verpletterde de race in wat zijn laatste kans was om zich te kwalificeren voor de 5000m op het WK. Het was te wijten aan een blessure die hem veel pijn bezorgde, zodat hij zo snel kon rennen als hij wilde.

Toen maakte de 29-jarige een moeilijke maar juiste keuze in het licht van wat hem deze zomer te wachten staat.

– Ik had een pijnlijk been in de achillespees. Het is erg pijnlijk om te breken, als het lichaam al een tijdje speelt en de vorm echt goed is, vertelt Filip Ingebrigtsen aan Dagbladet.

– Ik zal nog een ronde langer proberen dan ik zou moeten hopen dat het beter wordt. Als dat niet gebeurt, is het het beste om op te geven.

blessure: Het was zwaar voor hordenloper Amelie Lowell om donderdagavond te racen tijdens de Bislet Games. Verslaggever: Øyvind Godø. Video: Melina Bamboo Sundfor
Laat meer zien

klap in het gezicht

Filip Ingebrigtsen was de beste van de familie en pakte in 2017 het WK-brons op de 1500m in Londen, het jaar nadat hij het EK op afstand won.

Ook in 2018 was hij de beste in de familie en in Europa voordat hij zich blesseerde op de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn. Toen maakte Jakob Ingbrigtsen van de gelegenheid gebruik en won twee keer goud op het EK. En sindsdien is Jacob de beste van de familie – en nu van de wereld.

Hoe kom je terug op het niveau dat je in deze jaren was?

– Ik heb het gevoel dat ik op de goede weg ben. Ik heb mezelf na vorig jaar weer opgebouwd. Dan is het wat gebruikelijker dat dit gebeurt. Dit zijn de kleine dingen waar je professioneel mee om moet gaan. Ik weet dat ik veel goede trainingen heb gedaan. Hij zegt tegen Dagbladet, ik moet in de toekomst de juiste dingen doen.

gewonnen – gewonnen: Salom Cavalli won de 100 m in Bislet in een geheel nieuw type racen. Verslaggever: Øyvind Godø. Video: Melina Bamboo Sundfor
Laat meer zien

Philip voegt eraan toe dat hij nog steeds gefocust is op de wereldkampioenschappen in Eugene in juli en de 1500m daar, hoewel de kans op een medaille groter is op het EK in München dat in augustus wacht.

READ  Klopp reageert: - Niet het beste nieuws