Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Solbakken beweert dat Strandberg advies negeerde – Vålerenga-speler met verlies – VG

In ENGA: Stefan Strandberg op de tribunes van Intility op maandag.

VALLE (VG) teammanager Ståle Solbakken zegt dat hij verrast was door de selectie van Stefan Strandberg (32) Vålerenga – en dat hij het advies van het nationale team tartte. De centrale verdediger begrijpt niet helemaal waar Solbakken op doelt.

Strandberg was zondag matchwinner bij Valringa’s rentree, maar als het aan de bondscoach ligt, wordt de 32-jarige niet herenigd met de club uit Oslo.

Solbakken vertelde VG dat hij niet van plan was terug te keren naar het Noorse voetbal. Het draait allemaal om het dragen van kunstgras en niveau in Eliteserien.

Redactionele samenwerkingOntdek +

Bekijk Eliteserien en OBOS league live op Discovery +

– Ik sta versteld van zijn keuze, na de gesprekken die ik met hem had, vertelde ik Stefan erover. Maar het is niet zo dat ik denk dat hij niet weet wat hij doet, zegt de voorzitter van het nationale team, die zeer tevreden is met wat Strandberg onder hem heeft gedaan in het nationale team.

“Ik heb alle respect voor de keuze en voor Stefan als persoon en als speler”, bevestigt hij.

Maandag neemt hij het op tegen de vernielde VG Strandberg in het Vålerenga Intility Stadium.

– Ik kreeg een heel harde klap, de sterkste klap die ik in lange tijd heb gehad. Ik was erg misselijk, ik was gisteravond ziek, beschrijft hij en verontschuldigt zich voor het niet bedanken van de clan na de 1-0 overwinning op Tromsø.

Afgezien van de explosie voelt het lichaam “prima”.

READ  Midden-Jutland viel op de regelwijziging - adressa.no

– En veel meer kan ik niet vragen, zegt Strandberg over het winnen van de wedstrijd, zij het met een doelpunt dat afgelast had moeten worden.

Het advies van Solbakken is niet duidelijk:

Zon en strand: Het was afgelopen november misschien niet bijzonder warm tijdens de training in Noorwegen, maar hier zijn Ståle Solbakken (midden) en Stefan Strandberg (rechts) in de oefensessie.

– Ik weet niet precies wat het zou rechtvaardigen. Ik heb veel met Ståle gesproken over de verschillende shows. Het belangrijkste voor Staal is dat ik voetbal. Iedereen was het erover eens dat de internationale spelers in juni erg goed waren, en daarna had ik sindsdien geen wedstrijd meer voor de club gespeeld tot de wedstrijd in Nederland half november. Ik weet op welk niveau ik kan solliciteren.

De Lyngdal-man heeft een slechte blessuregeschiedenis: tussen 2017 en 2019 speelde hij geen officiële voetbal en werd hij zes keer geopereerd aan zijn achilleshiel. Zelf zei hij dat hij op het punt stond op te geven.

Aan de andere kant is het duidelijk dat Solbakken van de medische ploeg van de nationale ploeg – en hijzelf als manager – Strandberg niet aanraadde om op kunstgras te spelen en te trainen.

– Hij ging tegen mijn advies in, en dit is geen probleem voor mij. Solbakken zegt dat ik alle keuzes die hij maakt respecteer.

Vålerenga-coach Dag-Eilev Fagermo gelooft dat Solbakken deelneemt aan het “klassieke coachinggesprek”.

Stefan is zeer verrast over de kwaliteit van het kunstgras hier. Er zijn nu nieuwe dingen toegevoegd, en Ståle wist het niet. Ik heb met hem gesproken en het is een voordeel dat het geen kunstduivengras is, want dat zou een uitdaging zijn geweest. “Er is een verschil tussen een goed, heel goed, nieuw veld en een slecht kunstgrasveld”, zegt Fagermo.

READ  Liverpool naar de top van de Engelse Premier League

– Ja, het is beter met het nieuwe dan met het oude. Het slijt vrij snel als heel Oslo het beoefent, en er zullen ook wat buitenspellen zijn. Laten we hopen dat alles goed gaat, antwoordt Solbakken.

‘Classic coach talk’: Dit is wat Dag-Eilev Fagermo te zeggen heeft over Ståle Solbakken.

De coach van de nationale ploeg is duidelijk een 32-jarige man die zijn lijf en “goed innerlijk gevoel” kent – en dat hij zijn eigen carrière bepaalt.

Maar met de verkiezingen legde hij ‘zichzelf veel druk op’. Solbakken sprak voor het eerst over de kwestie in de podcast van de Voetbalraad.

– Hij heeft zijn lichaam uitgedaagd, maar dan moet hij laten zien dat hij het kan bijhouden. Als Ajer, Gregersen, Østigård en Hanche-Olsen in het buitenland op een hoger niveau spelen, moet hij laten zien dat hij beter is dan zij. Er is concurrentie op alle normen.

Voor Noorwegen: Stefan Strandberg.

– zoals ik hem honderd keer heb gezegd: ik kon advies en hints geven, en ik deed het zoals de dokter en de dokter hadden aanbevolen, en wat ik dacht dat hij kon doen. Hij kan in een betere competitie op het gras spelen. De Elite Series biedt veel uitdagingen waarbij je op een snelle ondergrond speelt, ontduikers ontmoet en je benen snel moet bewegen – het kan een hele uitdaging zijn voor Stefan.

Strandberg zegt:

Met mijn speelstijl zou ik niet slechter af zijn als ik hier zou komen. Als ik elke dag zou wonen waar ik me een beetje kon aanpassen en meer wedstrijden zou spelen dan ik, zou hij dat waarschijnlijk als positief beschouwen.

READ  Finland met historische overwinning op het EK - een ongrijpbaar feest ter ere van Christian Eriksen - VG

Bekijk meer Eliteserien-statistieken op VG Live.