Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Sport, Jürgen Strand-Larsen | De koperen kick is viraal gegaan. Strand Larsen hoopt nu op een nieuwe kans:

Jürgen Strand-Larsen begon de wedstrijd als invaller, maar ging naar binnen en scoorde een doelpunt dat nog lang zal worden herinnerd.

De 21-jarige uit Halden heeft een moeilijk seizoen achter de rug en moest vanaf de bank naar de start van de serie naar Groningen kijken. Toen hij drie punten voor de gasten kwam redden, deed hij een duidelijk verzoek aan coach Danny Puigs om meer speeltijd.

De klok tikte fulltime, met drie minuten extra tijd werd de bal naar het juiste eind gespeeld. De Noor bracht het naar beneden en bedroog de bal met hem en leverde een koperen trap af die Zlatan Ibrahimovic dankbaar met zijn hoofd schudde. Het doelpunt bezorgde Groningen een droomstart van het seizoen dat eindigde met een 2-1 overwinning op het gepromoveerde Kambur.

– Ik herinner me bijna niets meer van de situatie, omdat er daarna zoveel gevoelens waren. Aangezien de bal het doel raakt, duurt het ongeveer twee seconden, dus de bal ging snel. Ik dacht dat ik de truc een keer had gedaan en schoot, maar ik heb de truc een paar keer gedaan, beschrijft Strand Larsen aan Nettavizen en lacht.

Bekijk het waanzinnige resultaat in het onderstaande venster:

– Helemaal loskomen

Aan de andere kant moest de oud-speler van Sarpsborg 08 enkele zenuwslopende minuten wachten op een reactie van de VAR-bus, voordat hij zijn gejuich kon loslaten.

In de seconden die volgden was ik natuurlijk doodsbang dat ik buitenspel stond, of dat de scheidsrechter de score zou omdraaien voor een hoge trap of zoiets. Hij bracht een paar minuten door om te controleren of het in orde was en liet het gelukkig los.

READ  LIGUE 1, Paris Saint-Germain | Schudt zijn hoofd vanwege Messi's gebrek aan doelvorm:

– Denk je dat je het al probeert?

– Ja, want soms krijg je een slecht contact en ga je ervoor. Hier denk ik meer na over de aanrakingen die ik heb genomen, en besloot snel om het te proberen. Ik had meteen het gevoel dat ik de klok sloeg. Na de wedstrijd was ik er helemaal weg van, van de fans hier in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. De afgelopen 24 uur is er veel druk geweest op sociale media.

Lees ook: Strand Larsen in het nationale team Nee, blessure en wrakstukken: – Een hele moeilijke periode

Het was gemakkelijk te zien dat het doelpunt iets meer betekende voor Haldenzer, die het moeilijk had na een enkelblessure die in februari optrad.

– Natuurlijk waren er veel ideeën en twijfel je aan jezelf. Zo’n resultaat helpt natuurlijk, en het zou moeilijk moeten zijn om dat gevoel van een koperen goal in de 90e minuut te verslaan. Ik vind het leuk om te scoren als er ook een team van twee meter breed is, maar als zoiets gebeurt, voel ik me het is ongelooflijk, zei hij tegen Nettavisen.

Reageer op coach

Haldensenren begon zijn carrière op de best mogelijke manier in Groningen, met op aanvraag richtpunten. Maar hij raakte geblesseerd na Kerstmis en heeft sindsdien moeite om terug te vechten in het team. Dit resulteerde in weinig vertrouwen in het voorseizoen en bankruimte om de serie te starten.

– Mij werd verteld dat ik groot en sterk was, en er werden waarschijnlijk enkele vragen gesteld over mijn vaardigheden. De club is blij geworden met kleinere spelers die hoog scoren op hardlopen, maar nu laat ik zien dat er hier enige controle over de bal in dit lichaam is, zegt hij.

READ  Noorse ploeg tegen Zweden en Nederland

Het gaat door:

– Het ergste is dat ik vandaag een oefenwedstrijd van het rekruteringsteam speelde om een ​​paar minuten in mijn been te krijgen, en toen in bijna dezelfde positie kwam. Ik besloot het nog een keer te doen, maar stopte op het laatste moment. Het werd dus meer een comedygenre, lacht Strand Larsen.

Lees ook: Thorsby versterkte de voorsprong van Sampdoria in de Cup

Na een zwaar seizoen hoopt de 21-jarige dat er nu verandering in kan komen.

– Ik heb sinds februari geen doelpunt meer gescoord, maar daar zijn verschillende redenen voor. Dit was niet de ideale periode voor mij, maar ik hoop dat dit doel helpt. Je begint de eerste drie oefenwedstrijden, maar dan speel je meestal evenveel en moet je nieuwe dingen uitproberen. Hij concludeert dat het heerlijk smaakt als het weer eens met elkaar gaat.