Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Tata Steel Masters: Magnus Carlsen zet zijn fantasiedoel in de wacht:

Tata Steel Masters: Magnus Carlsen zet zijn fantasiedoel in de wacht:

De eerste ronde van de Tata Steel Masters is zaterdag 14 januari vanaf 14:00 uur te zien op TV 2 Sport 2 of TV 2 Play.

Na een hectisch schaakjaar in 2022 lijkt Magnus Carlsen niet stil te zitten. Slechts een paar weken nadat hij de koningskroon in alle drie de takken van het schaakspel heeft veroverd, is hij weer klaar om deel te nemen aan de Tata Steel Masters.

Het toernooi zal in 2023 het eerste zijn voor een schaker in het klassieke schaken. Het is de 19e keer dat Carlsen deelneemt aan Chess Wimbledon.

Nu gaat hij naar zijn negende goud. Met het sterkste stadion ooit in Wijk Aan Zee, Nederland, is het nog steeds geen garantie voor een kampioenschapswinst.

Ontspan: Magnus Carlsen staat voor een generatie-uitdaging, maar het is geen garantie voor een nieuwe goudjacht. Foto: TV 2 Sport 2

– Ik vind het opwindend om een ​​veld te hebben dat zo sterk is als hier, maar ik kan niet verwachten dat ik ‘on demand’ of iets dergelijks zal winnen. Ik zie het vooral als een leuke en spannende uitdaging”, vertelt Carlsen aan TV 2.

De eerste ronde van een schaakmeester is een ontmoeting met een van zijn grote rivalen. Hij begint het toernooi tegen de Amerikaan Levon Arrongan met een wit stuk.

Fantasiedoelen op de plank geplaatst

De wereldkampioen ging sterk in 2022 met het doel om 2900 te bereiken in de Fide Ranking, een prestatie waar nog nooit iemand in de buurt is gekomen.

De wedstrijd van vorig jaar bracht hem niet dichter bij een bijna onmogelijke prestatie. Ondanks het behoud van haar positie als duidelijke nummer één op de wereldranglijst, was de ranglijst in rust.

Nu geeft de 32-jarige toe dat hij niet dacht dat zijn vorm het hoge doel zou bereiken. Tenminste niet in het begin.

– Ik had eigenlijk het gevoel dat ik redelijk goed speelde, maar de rating bleef stabiel rond de 2860. Ik betwijfel ten zeerste of ik echt beter of slechter ben geworden sinds ik voor het laatst schaak speelde.

– Het doel van de 2900 was vooral om me te motiveren om op mijn best te zijn als ik Langschaak speel. Nu heb ik hem een ​​beetje aangetrokken, dus ik pak hem liever weer op als ik wat dichterbij kom, vervolgt hij.

generatieve regeling

Het is meer dan alleen zijn vorm dat Carlsen geen herhaling van het Tata Steel-succes van vorig jaar kan garanderen. Hij gelooft dat veel van de jonge sterren veel beter zijn geworden dan hun beoordeling doet vermoeden.

– Ik heb geen goed gevoel over hoe goed de jonge jongens zijn. Het zal moeilijk worden om te weten wat ik kan verwachten, ik weet niet tegen welke sterke spelers ik zal spelen.

Rivaal: Magnus Carlsen heeft Fabiano Caruana genoemd als een van zijn grootste rivalen in het kampioenschap.  Foto: Quinn Swick

Rivaal: Magnus Carlsen heeft Fabiano Caruana genoemd als een van zijn grootste rivalen in het kampioenschap. Foto: Quinn Swick

Toen hem werd gevraagd naar de potentiële rivalen van Carlsen, werd hij niettemin genoemd als 30 jaar oud. Fabiano Caruana, die verloor van Carlsen op het WK 2018, is uitgekozen als de gevaarlijkste concurrent.

Carlsen twijfelt echter niet aan zijn favoriete personage. Op de vraag welke andere persoon als favoriet kan worden beschouwd, is het antwoord niet verkeerd te begrijpen.

“Het verste dat ik wil gaan, is dat ik altijd luid zal protesteren als iemand beweert dat iemand anders de favoriet is in een toernooi”, glimlacht Carlsen zelfverzekerd.

We zijn er nog niet, gelukkig.

De eerste ronde van de Tata Steel Masters is zaterdag 14 januari vanaf 14:00 uur te zien op TV 2 Sport 2 of TV 2 Play.

READ  Ennio: The Maestro - Filmmagasinet