Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Uiteindelijk begin je te denken dat er iets mis met je is

Thea Vingmark Næss is een vijftienvoudig Noorse kampioen kickboksen, die zeven keer goud won op het WK en zeven keer goud op het EK. Dit maakt haar een van de meest verdienstelijke krijgskunstenaars van Noorwegen.

Maar de afgelopen jaren heeft Næss opnieuw een een-op-een-strijd gestreden, de strijd van het lam. Toen zij en haar echtgenoot Cristian Galvez in 2016 besloten om het eens te proberen, was het helemaal niet gemakkelijk.

– Het heeft lang geduurd, en toen het voor het eerst gebeurde, was het een miskraam, zoals ik Dorthe Skappel dit weekend op Good Afternoon in Noorwegen vertelde.

Zwanger voor het WK

Nice kreeg twee weken voor het WK van 2018 een positieve zwangerschapstest.

– Toen was ik heel blij en stond alles op zijn kop. Ik heb het de nationale ploeg verteld en ze hebben het heel positief ontvangen. Maar toen ging er iets mis in de buurt van het kampioenschap, zegt Ness.

Ze koos er toch voor om naar het WK te gaan en bereikte de finale.

– Ik ben zo blij dat ik wegging, want toen heb ik mijn gedachten van die ervaring afgetrokken.

Terwijl de eerste miskraam rommelig was, was het accepteren van de tweede miskraam moeilijker.

– Toen had ik het gevoel dat ik de kelder in ging. Ness herinnert zich dat alles verder was georganiseerd om scherp te zijn, en dat het daarna niet meer lukte.

Toen kwam het idee wanneer de volgende kans zou komen, of dat die ooit zou komen.

Je wilt zwanger worden, en het is onmogelijk om aan iets anders te denken. Ik begon mijn ovulatiedagen en andere dingen te tellen, er constant aan denkend. Misschien was het wel de meest stressvolle.

Happy: Over een paar weken worden Thea en Christian ouders. Foto: Goedenavond, Noorwegen

berucht om mislukkingen

Næss en Galvez kregen vier keer een positieve testrespons, voordat ze eindigden in een miskraam.

– Ik heb het veel meegemaakt, maar daarom ben ik zo blij dat we dit gesprek hebben. Ik heb het gevoel dat het goed is om er eerlijk over te zijn, omdat ik er niet veel van weet, maar dokters zeggen dat het heel vaak voorkomt bij miskramen, zegt Ness.

Nadat ze open was op Instagram over haar ervaring, kreeg ze veel berichten van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Vier is meer dan de meeste mensen ervaren, maar ik weet dat er nogal wat zijn die minstens één en twee ervaren. Wereldkampioen zegt: ik wil dat er meer over haar wordt gepraat en dat ze zich geen grote mislukking voelt om haar heen.

Ze zegt dat het moeilijk is om positief te denken als dat gebeurt.

Uiteindelijk begin je te denken dat er iets mis met je is. Tegelijkertijd zullen we pas de volgende keer bevestigen of het een negatief effect heeft. Ness zegt openhartig dat proberen positief te denken, samen met de teleurstelling en mislukking die erin sluipen, het moeilijkst is geweest.

DANS: Thea maakte indruk tijdens de Shall We Dance 2018. Foto: Thomas Reisaeter

DANS: Thea maakte indruk tijdens de Shall We Dance 2018. Foto: Thomas Reisaeter

Nieuwjaarskinderen

Maar eerder dit jaar kreeg Næss opnieuw een positieve test, en hoewel ze zich wijselijk op het ergste voorbereidde, deed ze het uiteindelijk goed.

– Ik kreeg een zeer goede follow-up. Ik kreeg een echo zo vroeg dat ze zagen dat alles in orde was, en ik kreeg drie echo’s voor normaal in week 20.

– Elke dag was een beetje langer dan de vorige keer, ik dacht dat het positief was. Achteraf dacht ik dat het lichaam misschien nodig had om te beseffen dat ik dat wilde, lacht Ness, die begin januari ongesteld is.

Je kunt de volledige ontmoeting tussen haar en Dorthe Skappel zien in het videovenster bovenaan het artikel.

READ  Sport, Brøndby | Nieuw record Winnem Jørgensen in Denemarken