Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Ukraina-krisa: – – Henter inn «Putins privé hær»

Mens spenningen op de grens van de Russland og Ukraina, trekker Kreml nå angivelig paramilitre leiesoldater fra den beryktede Wagner-gruppa ut fra Den sentralafrikanske republikk (CAR) en til Ukraina.

Det skriver avisa Het dagelijkse beestsommige siterer tot senior militroviserer in Den sentralafrikanske republikk på opplysningene.

Als u meer wilt weten over Wagner-medlemmene htet ut fra landet i januari, og det er ventet at flere medlemmer vil reise til Øst-Europa i løpet av de neste ukene.

Wagner-gruppa, som også blir kalt president Vladimir Putins “private hær”, er en hemmelig russisk leiesoldatorganisasjon som er anklaget for menneskerettighetsbrudd flere steder.

– Ytterligere pers

Ifølge seniorforsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), er det bare noen uker side det, via en rapport lekket i en russisk avis, ble hevdet at det nå pågår verving både til Wagner i endup og.

– Det er mulig Wagner-medlemmer nå er på vei. Det er ikke så vanskelig å forestille seg at det stemmer, sier Bukkvoll.

– Kan ik s fall være hensikten?

– Det er kanskje noe russerne gjør for a ha flere instrumenter for hånden i denne situasjonen, flere virkemidler til rådighet – en delvis fordi de vet at dette vil komme ut, en dermed legge ytterligere forenle presses.

EKSPERT: Forsker Tor Bukkvoll en Forsvaret forskningsinstitutt.

EKSPERT: Forsker Tor Bukkvoll en Forsvaret forskningsinstitutt.
meer

– Oppror eller sabotasje

Normalt er ikke Wagner-soldatene spesielt tungt bevæpnet, ifølge Bukkvoll.

– Dette er ikke styrker som sloss mye i åpent lende. Dersom de skal operere in Ukraina, i nærheten av Donbass, er det sannsynlig å tenke seg at de skal brukes til en utvidelse av opprøret der, til sabotasje, sier han.

– Det som slo meg, utfra det jeg har lest, er at det ikke er så mange menn som nå angivelig sendes til Ukraina. Og er det ikke flere, er det heller ikke en voldsomt slagkraftig styrke, legger han til.

“Poetin kokk”

– Hva dierenarts vi om denne gruppa?

– Wagner-gruppa er et russisk privat militærselskap, som ble opprettet av den russiske staten rett etter 2010, men som på papiret er et privat selskap, svarer Bukkvoll.

– Oligarken Yevgeny Prigozhin, som beskrives som en venn av Putin og også omtales som “Putins kokk”, fikk beskjed om å opprette selskapet i samarbeid med Russische militr etterretning (GRU). Det innebærer bij selv om selskapet formmelt er privat, har det nær tilknytning til GRU, fortsetter han.

Basen til Wagner en Molkino i Sør-Russland, ifølge Bukkvoll – en medlemmene er en blanding av eks-yrkesmilitære, en forholdsvis nye rekrutter fra den russiske provinsen – det villand se mer fattiges deler .

PUTINS KOKK: Det er angivelig oligarken Yevgeny Prigozhin - en venn av Putin, som også omtales som

PUTINS KOKK: Det er angivelig oligarken Yevgeny Prigozhin – en venn av Putin, som også omtales som “Putins kokk”, som har opprettet Wagner-gruppa. Foto: Alexey Druzhinin/Sputnik/AFP/NTB
meer

– Kan ta avstand

Antall medlemmer har skiftet veldig opp gjennom årene, fortsetter seniorforskeren.

– Det er anslått bij de var flere tusen da de opererte i Syria, og var store. N er det mer krevende å telle dem. De befinner seg mange steder i Afrika, men nøyaktig hvor mange de er, er vanskelig å si, sier han.

Han forteller videre at det er to hovedårsaker til at gruppa ble opprettet.

– For det første dekker det et behov for å kunne ha en militær evne å sette inn på steder, og samtidig si at de ikke er der – altså kunne ta avstand her fra handlingene, sier han en forteller bij rusikerkekerkevarnd handlingenekerkevarnd hanteringen rusi mannen bij de ikke hadde noe med dem å gjøre.

– Voor det andre dekker det et behov voor russiske bakkestyrker. Det er ikke populært i Russland å sende unge menn ut for å dø, men om de reiser frivillig og får lønn, er det likevel mulig, sier Bukkvoll.

VERBODEN: Dagbladets team in Ukraina fikk være med på militærøvelse i Yavoriv. Verslaggever: Line Fransson. Commentator: Morten Strand. Video: Henning Lillegård. Klipp: Magnus Paus
meer

Eksisterer ikke i loven

Hemmelighetskremmeriet rundt gruppa er betydelig, fortsetter sjefsforskeren.

– Har Poetin noen bende nevnt dem?

– Nee. Ved den anledning sa han at det kunne være en god idé å skaffe seg private militære selskaper, svarer Bukkvoll en fortsetter:

– Det pussige er at slike selskaper ikke er tillatt ifølge russisk lov, så ifølge love eksisterer de ikke.

Angrepet op Krim

USA og Ukraina har hevdet at Russland planlegger en invasjon av nabolandet, noe ledelsen i Kreml avviser som vestlig skremselspropaganda.

Russland anklager på sin side Ukraina for syrkeopbygging i Donbass-regionen, som kontrolleres av russiskstøttede separatister

Landet har de siste månedene bygd opp en styrke på rundt 100 000 soldater nær grensa til Ukraina. De har også forsterket antallet soldater inne på Krim, fortalte oberstløytnant Palle Ydstebø tot Dagbladet forrige uke. I Donetsk, altså inne i Ukraina, står det nå anslagsvis 15 000 separatistsoldater klare, ifølge han.

– Disse 15 000 soldatene er ganske tungt bevæpnet, og er en konstant trussel som Ukraina må forholde seg til, sa Ydstebø.

Ifølge Bukkvoll var medlemmer av Wagner-gruppa deltakende da Russland i 2014 annekterte Krim. Han mener bij Putins troverdighet er dårlig når han nå hevder bij han ikke har noen planer om angripe Ukraina.

– I 2014 sa han bij han ikke hadde noen planer om å angripe Krim, og bij han anerkjente Ukrainas territorielle integrit.

USAs ambassadør i FNs Sikkerhetsråd, Linda Thomas-Greenfield, hevdet under et åpent møte mandag at Russland nå har 10 000 soldaten in Hviterussland – knappen naar timer unna Kiev. Hun hevdet videre at dette tallet vil øke til 30 000 innen få dager.

VS afzender tusenvis

Onsdag ble det kjent at amerikanske myndigheter vil sende flere tusen nye soldater til Polen, Romania en Tyskland som følge av spenningen i Øst-Europa.

Ifølge en tjenestemann i Biden-administrasjonen skal 2000 soldater bli sendt til Polen en Tyskland, mens det også sendes 1000 soldater til Romania, skriver NTB.

Troppene skal operare i samråd med vertslandene ettersom det ennå ikke er satt inn en multinasjonal Nato-styrke, skriver CNN.

Pentagon bekrefter troppeforflytningen en understreker at soldatene ikke skal delta i strid i Ukraina, men sørge for et robust forsvar i Nato-landene de sendes til.

Ik ga naar de nærmere 80 000 soldaten van alle landen in Europa, har USA satt 8500 soldater in USA i høyberedskap til bruk i Nato-operasjoner, melder NTB.

READ  Iran denkt te weten wie zijn nucleaire installaties - NRK Eurex - buitenlands nieuws en documentaires heeft vernietigd