Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Van Dijk bevestigt: Niet meedoen aan het EK

Liverpool moest zeven maanden afzien van de geblesseerde Virgil van Dijk. In een interview met de club website De middenvelder bevestigt dat hij deze zomer tijdens het EK niet in het Nederlands elftal zal verschijnen.

Ik realiseerde me dat ik het EK niet kon spelen zoals het is. Van Dijk zegt dat het een moeilijke beslissing is, maar de juiste.

Hij werd buitenspel gezet na een botsing met de keeper van Everton Jordan Beckford in de late herfst van vorig jaar. Sindsdien heeft de tampon van Liverpool een knieoperatie ondergaan.

Het gaat de goede kant op en ik heb geen tegenslagen meegemaakt. De situatie is echter hetzelfde en ik moet accepteren dat ik niet klaar zal zijn voor het EK. “Ik ga het toernooi missen”, zegt de 29-jarige.

Hij zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat hij klaar zal zijn als onderdeel van de voorbereiding van Liverpool op het komende Premier League-seizoen.

– Het is tot nu toe een erg moeilijke reis geweest. Nu zit ik op een goede plek en gaat de ontwikkeling de goede kant op, zegt Van Dyck.

Terwijl hij geblesseerd was, leed zijn team.

We zijn niet blij met het seizoen. Het viel ons allemaal Liverpool-fans tegen. Naast al het andere dat er in de wereld is gebeurd, was het een moeilijk jaar, zegt Van Dyck, die gelooft dat het hem meer opgewonden maakte.

– Om me het volgende seizoen voor te stellen met de fans op de tribune, terwijl ik in het stadion ben en ik hoop dat het succes bij zowel de club als het nationale team me enthousiast zal maken. Ik kan niet wachten om de fans weer te zien. Van Dyck concludeert dat hij van elk moment zal genieten.

READ  - Ik voel me goed - VG