Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Verloren vertrouwen in het nationale team – VG

NADELIG: Finn-Hågen Krogh heeft geen individuele skirace meer gewonnen sinds december 2016, toen hij de 15 km lange race in La Clusaz won. Was hier op de nationale teamvergadering in december vorig jaar. Foto: Geir Olsen

Estafettekampioen Finn Hagen Krug (30) was gefrustreerd.

Geplaatst:

– Ik miste echt het gevoel om op een goede skireis te gaan. om het maximale te halen. Het voelt waanzinnig lekker. Het bouwt zelfvertrouwen op, vertelt Krug aan VG.

Het was Vernietig dit voorjaar het nationale team in de buitenwijk. Nu denkt hij dat dit een “redding” kan zijn. Dat is hem de afgelopen jaren niet gelukt. Vorig seizoen nam hij slechts aan twee WK-races deel.

– Ik was zeker teleurgesteld. Ik heb de afgelopen seizoenen mijn potentieel niet laten zien. Ik zat een beetje vast in een plafond en ik kon er niet doorheen komen”, zegt Krug.

The Golden Boys: Peter Northog (links) en Finn-Hoegen Krogh wonnen iets meer dan zes jaar geleden de gouden medaille op het WK in de teamrace in Falun. Foto: Bjørn S. Delebekk

Dramatische reeks

De 30-jarige pakte in 2015 met Peter Northug het WK-goud in de teamsprint en twee jaar later werd hij de grote kampioen toen hij vertrok van Sergei Ustjugov. Zeer sexy en sexy relais in Lahti.

Daarna pakte hij ook het brons in de gecombineerde start van 30 km met een skiwissel. Het plan was toen om het nog beter te maken. Het resultaat: overtraining en contractie.

Lees ook

Nystad zal de Olympische Spelen van Tunesië helpen: – Hij zou je vanaf het begin moeten onderscheiden

Hij werd geplaatst in het Elon Nord Nord-team. Ze gingen onlangs naar een bijeenkomst in Malangen.

READ  Manchester United-coach Erik ten Hag neemt het op tegen Marcus Rashford

– Het was misschien handig geweest met wat kleingeld voor mij. De afgelopen jaren is er niet veel gebeurd. Ik heb niet de stabiele goede seizoenen gehad zoals voorheen. Het nieuwe team geeft me nieuw leiderschap, zegt Krug.

De 30-jarige heeft zowel in de sprint- als in de allroundteams gezeten. Maar hij is een van degenen die Wordt beter met “minder” training. Dit betekent niet dat hij een beetje traint, maar het is tweehonderd uur minder dan degenen die meer trainen. In het nationale team kon hij niet volledig cultiveren wat hij nodig had. In de afgelopen drie seizoenen heeft hij twee derde plaatsen op het WK veilig gesteld.

Krug deed een paar jaar geleden mee aan het moeilijke plan van Dedrick Tonseth. zwaar worden:

Hij werd gediskwalificeerd van het toilet in Oberstdorf en moest in 2019 een race van één ronde rijden in Seefeld. Hij eindigde toen als 12e in de race.

– Ik was niet helemaal wreed om helemaal mezelf te zijn. ik steek. Ik verloor het vertrouwen. Het overstijgt alles. Je bent voorbij de opleiding. Nu ga ik kijken wat me eerder zo goed maakte, om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen, zegt Krug.

READ  Mauli toonde geen genade - de pas gepromoveerde Hammam werd verpletterd

Nu het beste met je eigen plan

niet klagen. Finnmarkingen is over het algemeen van mening dat het nationale team de beste plek is om te zijn en de beste plek om te investeren. Daar kom je aan een gedekte tafel. Hij gelooft echter dat een apart programma met Team Elon Nord-Norge het nu beter zou kunnen doen, in hun zoektocht naar een Olympische plek.

– Ik ben bezig om wat sponsors te krijgen, er is interesse. Ik zal een beetje met een spaarmes moeten leven en constateren dat het buiten de nationale ploeg financieel wat zwakker is, maar ik red het wel, zegt Krug.

Lees ook

Klæbo na de wee: – Ik zal hem voor altijd herinneren

Nog maar vijf maanden tot de nationale langlaufopening in Bettostoln. Een heel belangrijk lang weekend met wedstrijden voor degenen die niet in het nationale team zitten. Hij moet vanaf het begin leveren.

“Ik ben zo opgewonden om terug te zijn”, zegt Krug.