Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Vi sendte bekymringsmelding til NFF – VG

ADVARER: Strømsgodsets Kreshnik Krasniqi voor keel kort door dommer Kai Erik Steen op Lerkendal.

Toppdommerne kaster seg inn in diskusjonen om mandagsrunde i Obosligaen.

Eliteseriedommer Kai Erik Steen heeft een verklaring over een aantal Toppdommerforeningen: Nei til obosligarunde by mandager!

Som VG tidligere har skrevet er både Norsk Supporteralliance (NSA) en spillerorganisasjonen NISO imot at hovedrunden spilles på mandager kommende sesong.

Redaksjonelt samarbeidOntdekking+

Zie Eliteserien en OBOS-ligaen direkte op Discovery+

– For fjorårssesongen – da Obosligaen var satt opp uten en særlig fast dag – sendte vi ut en bekymringsmelding til Norges Fotballforbund. Det gjorde en NISO en NSA uavhengig av oss. På bakgrunn av dette ble det opprettet en gruppe som så på dette sammen, voorzegger Kai Erik Steen, leder in Toppdommerforeningen.

Brevet var merket «bekymringsmelding op vegne av dommerne i Obosligaen» en ble sendt til forbundsstyret, forteller han.

– Kijk naar het einde van het jaar op de weg naar het jaar 2021, en kijk hoe je het type in 2022 kunt zien, mannen kijken naar het verleden op het gebied van morsen op de ukedager. Det kan gi ringvirkninger på sikt, mener han.

Østsiden Askøy FK-dommeren er bekymret for rekrutteringen en kvaliteten når kamper blir lagt på dager der dommerne har sin sivile jobb.

– Skal man dømme i Obosligaen må man nå sette av ukedager, en da vil nok en del heller prioritere andre ting enn fotballdømming.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn in NFF siert de ble nedsatt en arbeidsgruppe etter brevet fra dommerne.

READ  Finaleronde beachvolleybal: goede start voor olympische winnaars Mol en Sørum

– Gjennom 2020 en 2021 har vi hatt jevnlige diskusjoner med Toppdommerforeningen rundt kamper på ukedager. Vi har sammen fått på plass ordninger med kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste, tilpassede traveler samt gitt dommerne stor til avstå fra dømme uten at dette skekalvenser få kons.

– Senest sist uke var vi i kontakt me foreningens leder med tanke på å utvide dagens ordninger. Vi har ikke mottatt noen negative signaler fra foreningen en håper og tor de kommer til oss to the er bekymret, legger han til.

Det er Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Fotball Media en rettighetshaver Discovery som i fellesskap setter opp spilleplanen.

Valget av mandag har bakgrunn i klubbenes ønske om komme ut av skyggen til Eliteserien – en heller «skinne» op en egen dag.

VG’s ringerunde viser derimot bij bare et fåtall klubben ønsker bij hovedrunden skal være på mandager.

Rettighetshaver Discovery har hatt suksess med «Ftball Direkte: Obosligaen», der man kan følge hovedrunden direkte.

– Vi er positive til at Obosligaen fr en egen tid, men da bør man heller tørre ta kampen med Bundesliga en Premier League på lørdager enn å spille på hverdager, mener Steen.