Lucht-lucht warmtepompen zijn een veelgebruikte verwarmingsmethode in dit land. Hogere elektriciteitsprijzen betekenen dat de verkoop is gedaan Records zijn aangekomen. Ook in de cabine krijgen steeds meer mensen een warmtepomp.
winters probleem
Het is aan te raden om een warmtepomp in het voorjaar aan te schaffen en te installeren, wanneer het droger weer is en dit de kans op vocht in de muur tijdens de installatie verkleint.
Bij het installeren van de buitenunit is het belangrijk om te bedenken waar het water naartoe stroomt. Vooral in de winter, schrijft Hus og bolig, lid van de National Homeowners Association.
– Er moet een goede afwatering onder de pomp zijn, zodat het water kan worden afgevoerd. Als je een warmtepomp bij de voordeur hebt staan en er veel water voor de deur stroomt en daar neerslaat als ijs in de winter, dan is dat niet erg slim, zegt verkoopmanager Stig Jorgensen van Kinnan, een distributeur van warmtepompen in Scandinavië. tot Leden Journaal.
Verdrijft de mythe over warmtepompen
In de winter ontdooit de warmtepomp automatisch het ijs om permanente vorming van ijs, natte sneeuw en sneeuw in de buitenruimte te voorkomen. Hierdoor komt er soms veel water vrij.
– Er kan tot twee liter water per uur zijn en in de winter kan er veel ijs zijn, zegt Jørgensen.
De pomp kan exploderen
Dit kan op verschillende manieren problematisch zijn. Sommigen vinden misschien dat het ijs neerslaat waar je moet lopen, zodat het glad wordt. Een ander probleem is dat het naar de funderingsmuur stroomt en daarheen reist.
Als het water direct onder de pomp blijft, kunnen grote hoeveelheden ijs snel opzwellen, legt Jørgensen uit aan DinSide. In het ergste geval kan het zo groot worden dat het de pomp van onderaf doet barsten.
– Plaats de buitenunit op een plek met een goede afwatering in de grond eronder. Als dit niet mogelijk is, dient u een zogenaamde lekbak met verwarmingskabel te hebben. Dan kan het water naar een locatie worden afgevoerd, zodat ijsbulten onder en rond het buitengebied worden vermeden, legt Jørgensen uit.
Warmtepompen die tegenwoordig in Noorwegen worden verkocht, zouden goed uitgerust moeten zijn voor het Noorse winterweer.
– We raden altijd aan om bij het installeren van een warmtepomp minimaal een halve meter boven de grond te zitten, zegt Rolf Ever-Meeting Haegemoen, General Manager van de Norwegian Heat Pumps Association tegen DinSide.

– Automatische daling!
kan worden verplaatst
Sneeuw kan ook een probleem zijn, vooral in een hut waar je niet zoveel sneeuw kunt dumpen als thuis.
– Als u op een plek woont waar veel sneeuw ligt, moet de buitenunit op een plek worden geplaatst waar zich geen sneeuw ophoopt. Bovendien zou het waarschijnlijk iets hoger aan de muur moeten worden gehangen, adviseert Jorgensen.
Volgens Jørgensen is het ook een goed idee om buiten een overkapping te plaatsen, zodat er geen sneeuw ophoopt in de buitenruimte. En als er sneeuw ophoopt in het buitengebied, zegt hij, kan dat de efficiëntie verminderen.
Onder het dak: als je ervoor kiest om buiten te bouwen, moet dat door professionals worden gedaan, zegt Stig Jørgensen van Kinnan. – De buitenruimte heeft toegang tot veel “frisse lucht” nodig en als het gebouw te krap is, zal dit de efficiëntie van de warmtepomp aantasten, zegt hij.
Laat meer zien
Warmtepompen moeten door een vakman worden geïnstalleerd en dat mogen mensen niet zelf doen. Volgens Mytting Hagemoen is het echter geen probleem als de installateur de warmtepomp achteraf verplaatst.
– Als je tegen het advies van de installateur ingaat en zelf de locatie kiest, kun je er een paar duizend voor betalen, zegt hij.
waarschuwen ervoor
Als zich ijs vormt onder de buitenunit, moet erop worden gelet dat het ijs niet “groeit” in de buitenunit zelf, aangezien dit de warmtepomp kan beschadigen, zoals vermeld.
– Als dit nog steeds gebeurt, moet u contact opnemen met de specialisten om het te verwijderen en niet zelf proberen het te verwijderen. Het is dus misschien een goed idee om het ijs eraf te schrapen voordat het bij de warmtepomp komt en een lekbak te installeren, zegt Jorgensen.
Volgens Kinnan is een van de meest voorkomende fouten die eigenaren van warmtepompen maken, dat gebruikers proberen zowel de binnen- als de buitenunit zelf te ontdooien.
“Amateur music practitioner. Lifelong entrepreneur. Explorer. Travel buff. Unapologetic tv scholar.”
More Stories
Huil weg
De vraag naar winstgevendheid in de cloud vormt een nieuwe uitdaging
Zaptec-baas komt op afspraak naar buiten – E24