Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Wiklund nam een ​​nieuwe medaille mee naar huis op de Ski World Cup – een Noors record op de 5000 meter

Wiklund nam een ​​nieuwe medaille mee naar huis op de Ski World Cup – een Noors record op de 5000 meter

Met een geweldige run vestigde Wiklund het Noorse record in 6:46.15. Haar vorige persoonlijk record was 6.53.86, waarmee ze haar eigen snowboardrecord in het Nederlandse Heerenveen brak, en ook een record vestigde in Noorwegen.

– Het is de beste zilveren medaille die ik heb gewonnen, dat is zeker. Ik dacht dat ik niet zo hard moest uitgaan en ik heb zo lang gevochten, vertelde Wiklund aan Viaplay.

Wiklund had een heel goed toernooi in Nederland. Naast het zilver op de 1.500 meter eerder op zondag, pakte ze eerder op de kampioenschappen goud op de 3.000 meter.

– In mijn dromen hoopte ik een medaille te krijgen, maar om drie medailles te hebben – en één medaille – is volkomen krankzinnig, vervolgde Wiklund.

Twee zilveren

Wiklund versloeg afstandskoningin Irene Schotten op de 5.000 meter, terwijl de Tsjechische Martina Sablikova het brons won. Schouten vestigde in Heerenveen een nieuw parcoursrecord.

– Ik wist dat het moeilijk zou zijn. Ik keek naar haar rondetijden terwijl zij naar mijn ronde keek, zei Wiklund.

Op de 1500 meter zou Wiklund in het op twee na laatste paar gaan, maar hij moest de afstand alleen afleggen toen zijn partner Qishi Li niet startte. Wiklund kwam echter binnen met een tijd van 1:54.30. Zo kwam ze aan de leiding met Kimi Goetz met een voorsprong van 0,96 seconden.

Favoriete overwinning

In het volgende paar reed grote favoriet Antoinette Reppma de Jong met 0,76 seconden voorsprong, waarmee Wiklund de op een na beste tijd behaalde. In het laatste paar was niemand sneller, dus het zilver was Noors. Het was haar tweede medaille tot nu toe in het toernooi.

READ  Martin Odegaard, Arsenal | Nieuws in Engeland: - Hij klonk kalm

– Het is zo leuk. Als ik eerlijk ben, was ik eerst een beetje afgeschrikt toen ik erachter kwam dat ik alleen moest gaan. Maar toen dacht ik: nou, ik moet het achter me laten en ik denk dat ik in mijn eentje veel goede races heb gereden in Noorwegen, dus ik zou hier hetzelfde moeten doen”, vertelde Wiklund aan Viaplay.

Wiklund wist niet zeker of ze de gouden medaille had kunnen halen als ze een partner had gehad.

– Het is tot nu toe een lange weg naar goud geweest, maar misschien had het geholpen.

De Japanner Miho Takagi won de bronzen medaille, negen honderdsten voorsprong op Wecklund.

(© NTB)