Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Wrak het nationale team – vervang zijn eigen recept voor succes

Dedrick Tonseth had zijn eigen manier om zich voor te bereiden op belangrijke races en races: twee dagen voor de wedstrijd was er een race van vier uur – geen ontbijt, slechts één glas water. Volledig leeg qua voedingswaarde. Dan waren er low-carb voedingsmiddelen (zoals brood, pasta, rijst en frisdrank). Op een regenachtige dag bestond het dieet bijvoorbeeld uit poolbrood met chocopasta. Voor een energieboost.

– Ik ben er nu mee gestopt. Er zal dus een groot verschil zijn. Nu bereid ik me net als iedereen voor op de races, zegt Dedrick Tonseth.

Nu is de man van Trøndelag goed voorbereid op een zwaar weekend in Betustoln.

Hij zou moeten winnen in Beitostølen

– Ja, het is beter als ik win in het Betustolen-stadion om de opening van de Wereldbeker in Roca te bereiken. Ik moet in ieder geval de juiste mensen verslaan, zegt Dedrick Tonseth, de anderen die niet worden uitgeschakeld, maar misschien ook de rest.

De klassieker van 15 km op de Olympische Spelen is dit seizoen zijn hoofddoel. Hij weet de weg daar door de World Cup begint in Rocca.

– Er zijn twee klassieke races van 15 kilometer voor Kerstmis, hier in Bettostoln en in Ruka. En ik denk dat het Olympisch team na de race in Finland “geset” was.

Vreselijk traag

De 30-jarige werd uit het nationale team gezet na een seizoen van tegenspoed.

– Het ging vorig jaar zo langzaam, zo langzaam dat ik het opgaf na de nationale kampioenschappen thuis in Granassen in januari. Het zou een van de hoogtepunten moeten zijn. Daarna heb ik vrij genomen en ben in maart weer begonnen met trainen.

READ  Ontevredenheid is niet alleen een probleem bij United

Nu is de “nieuwe” Dedrick terug. Vechtklaar en gerapporteerd in goede staat. Hij organiseerde veel wedstrijden van het nationale team, waar hij onder de indruk was.

– Je hebt goed getraind. En ik heb veel getraind.

– Maar was de zogenaamde overtraining niet een oorzaak van tegenspoed?

– De reden kan ingewikkeld zijn, als je blessurevrij bent en niet ziek, kun je ook veel beweging verdragen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden en ik denk dat ik dat nu heb kunnen bereiken.

Northog: -Dedrick overhandigt

Als loper buiten de nationale ploeg staan ​​Tunesiërs onder druk. Hij moet heel hard gaan in Betustolen. Peter Northough, crosscountry-expert bij TV 2, denkt van wel. – Diederik “levert de goederen”!

Dedrick Tonseth is opgewonden voor de seizoensopener in Bettostoln, hier met TV2 cross country-expert Peter Northog, foto: Ernst A. Larsvin / TV 2

– Hij heeft een moeilijke taak voor de boeg, zelfs zonder Johannes Husfluth Klebeau hier, dus er zijn er velen die snel zullen gaan. Maar, ervaren Diedrick, hij stond dit weekend bovenaan de tafel, gedijt op het terrein bij Bettostoln en heeft hier meerdere keren gewonnen. Ik denk dat de strijd om de laatste plaats in de World Cup zal zijn tussen Mikael Gunolfsen, die hier vorig jaar won, en Dedrick Tonseth. En ik denk dat Tunesianth naar Roca zal komen, benadrukt Northough.

Over een half uur wordt het seizoen beslist.

– Net als Trondelag kan Peter niets anders zeggen! Maar hij heeft gelijk dat ik hier in Bettostoln een goede statistiek heb. En volgens de weersvoorspelling zal het weer hier zaterdag een beetje wisselvallig zijn, en ik hoop dat het lukt, want ik heb goede ervaring met het rijden op deze manier.

– Je hebt zaterdag ongeveer een half uur om te beslissen of je naar de Olympische Spelen gaat of niet, voel je druk?

– Natuurlijk weet ik dat ik snel moet, maar ik kijk er naar uit om weer te gaan skiën, het is lang geleden!